Een groot deel van de oude Mercedes G-klasses van Defensie mocht alweer zo’n vier jaar geleden met pensioen. Defensie deed een aanbesteding voor 1.667 Volkswagen Amaroks voor de Koninklijke Marechaussee, de landmacht en de EOD.

Maar niet alle Mercedes 290GD’s mochten op de veranda geparkeerd worden. Volgens de site van Defensie maakt de ‘Mercedes-Benz 290GD 12kN Gewondentransport’ nog altijd zijn rondes. Maar wellicht niet lang meer.

Is de VW Amarok de nieuwe ambulance van Defensie?

TopGear kreeg de tip dat de Finse carrosseriebouwer Tamlans wellicht iets te vroeg een foto online had gezet van de nieuwe ambulance van Defensie. Op een pagina van de site zien we een Volkswagen Amarok-ambulance in legeruniform met Nederlandse platen. De Amarok staat onder het kopje ‘onze klanten’.

Er is verder nog geen informatie te vinden over een eventuele aanbesteding. Het kan ook een voorstel zijn van Tamlans aan de Nederlandse Defensie en dat ze zo trots zijn op hun sfeerbeeld, dat ze het direct maar online gezet hebben. Al zou het, als je kijkt naar het huidige wagenpark, geen onlogische vervolgstap zijn om ook de ambulances te vervangen voor Amaroks.

Hoe dan ook – het is wel een ruige afbeelding en we wilden hem je niet onthouden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)