Lyrisch waren en zijn we nog altijd over de Ford Focus RS, misschien wel de beste hot hatch van het moment. De bovenstaande foto’s – die stiekem door iemand langs de Nürburgring zijn geschoten – doen ons zenuwachtig met onze neus tegen het scherm duwen: komt er een nieuwe? Meteen flitsen de beelden van de Ford Focus RS500 door het hoofd; de matzwarte nakomeling van de vorige Ford Focus RS, één van de meest gewilde hot hatches ooit.

Toch is het belangrijk om nog even met beide benen op de grond te blijven staan, we weten nog helemaal niets. Het zou ook zomaar een projectje van een tuningbedrijf kunnen zijn, aangezien Ford nog geen kik heeft gegeven. Subtiele veranderingen zien we hier aan de luchtinlaten op de motorkap en de agressievere spoiler achterop. Ook de banden lijken een dunner profiel te hebben, hoewel het aantal rondjes Groene Hel dat voorafging aan deze foto’s niet bekend is.

We kunnen het niet laten om nog even verder weg te dromen. Wat zou Ford met deze nieuwe RS willen doen? Een setje flippers achter het stuur hangen, om de Volkswagen Golf R of Mercedes-AMG A 45 aan te kunnen? Of misschien slopen ze de achterbank eruit en krijgt de Renault Mégane Trophy-R opeens een geduchte concurrent? We want to know!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie