Als je dit verhaal al kent, moet je het maar zeggen. Niet dat er dan veel gebeurt, want deze site is niet spraakgestuurd. Mocht je het verhaal over dit pittoreske Italiaanse dorpje met een enorme snelheidslust nog niet kennen, lees dan zeker even verder.

Het gaat over het plaatsje Acquetico, dat zo onbeduidend is dat het niet eens een Engelstalige Wikipedia-pagina heeft. Volgens de laatste telling in 2014 wonen er 118 mensen. Vorig jaar plaatste de gemeente een flitspaal langs de hoofdweg om hardrijders aan te pakken.

In twee weken tijd werden er 58.568 boetes gereden. Gemiddeld komt dat neer op meer dan 4.000 per dag. Volgens de BBC reed één op de drie voertuigen te hard over de 50-weg. De hoogst gemeten snelheid was 135 km/u en een groot deel van de geflitste auto’s passeerden de 100 km/u.

Waar komen al die auto’s vandaan?

De weg die door Acquetico loopt, is één van de drie hoofdroutes richting de noordelijke kust van Italië. Volgens de burgemeester kiezen veel mensen de weg vanwege het kleine aantal drempels, of om tolwegen en, jawel, flitspalen te omzeilen. Vooral motorrijders genieten van ‘het ideale asfalt, de goede breedte en de opeenvolgende bochten’.

In andere woorden: de wegen van Acquetico zijn te mooi om er niet hard te rijden. Mooi volk, die Italianen. Helaas (of misschien beter, voor de veiligheid) voelt de burgemeester zich wel genoodzaakt om de flitspaal, die er stond als test, permanent te laten staan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie