Vandaag is een dag als zovele, want er is een nieuwe crossover aangekondigd. Deze keer gaat het om de Jaguar E-Pace: een kleinere, goedkopere versie van de bekende F-Pace.

Nederlandse of Belgische prijzen weten we nog niet, maar in Engeland wordt een instapbedrag genoemd van zo’n 32.000 euro. Dat klinkt aantrekkelijk, en het moet vreemd lopen als er vanaf 2018 – want dan komt hij op de markt – niet in een mum van tijd overal E-Paces langs/op de stoep staan. De Range Rover Evoque mag zijn borst nat maken – ook al komt zijn eerste serieuze concurrent nota bene uit eigen stal.

Jaguar stuurde een plaagtweet de wereld in met bovenstaande plaatjes. Het zijn respectievelijk de E-Pace, F-Pace en de aankomende elektrische I-Pace. Vergelijk ze met elkaar, en je ziet dat de E-Pace een veel kleinere overhang aan de voor- en achterkant heeft. Hij zal wat minder praktisch zijn dan de F-Pace, maar we vermoeden dat ie qua ontwerp weleens (nog) geslaagder zou kunnen zijn.

Wat voor techniek kunnen we in de Jaguar E-Pace verwachten?

Dat is nog niet precies bekend. Al zegt Jaguar al wel dat we mogen rekenen op vierwielaandrijving en ‘hun nieuwste benzine- en diesel-turbomotoren’. We gokken dat de 2,0-liter viercilinders hier de belangrijkste factor zullen zijn.

De F-Pace is op dit moment Jaguars bestverkopende model. Naar verwachting zal de E-Pace die rol behoorlijk snel overnemen. Wanneer dan de I-Pace nog eens in het spel komt, heeft Jaguar plots een uitgebreider SUV-gamma dan Porsche en kunnen ze zelfs bijna opboksen tegen de brede modellijnen van Mercedes en Audi. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie