Normaal gesproken zien we bij elektrische auto’s een hip en futuristisch uiterlijk. Jaguar gooit het nu echter over een andere boeg. Zij pakken de mooiste auto die ze ooit hebben gemaakt, slopen de motor eruit en leggen er een elektromotor in. Zie daar, de Jaguar E-Type Zero.

Wacht eens even, is dat geen heiligschennis?

Jaguar benadrukt zelf nog een keer dat Enzo Ferrari dit de mooiste auto ooit vond. Wij denken eerder dat de beste man zich om zou draaien in zijn graf als hij een elektrische E-Type zag. Maar dit roept een interessante vraag op: is deze auto de verlosser of moeten we hem op de brandstapel als ketter verbranden? Voor beide opties is wat te zeggen.

Als je een groenaanbidder bent, is dit een originelere manier om jezelf te vervoeren dan een Tesla en het is sowieso beter dan een Prius. Tom Cruise kan tegenwoordig niet meer in een Dodge Demon bij de Oscars verschijnen, dus dan is dit een uitstekend groen alternatief. De elektrische aandrijving is speciaal ontworpen voor de Jaguar E-Type Zero, waardoor het gewicht nog precies op dezelfde plekken in de auto zit. De auto heeft als het goed is dus dezelfde wegligging en rijdynamiek.

De speciale aandrijving zorgt ervoor dat de Zero in 5,5 seconde van 0 naar 100 km/u gaat. Maar de vraag is ook of je het geluid en de ervaring van het origineel wilt opofferen voor een extra seconde. De auto en het design zijn nog wel origineel, maar met een elektrische aandrijving voelt het toch een beetje als Queen met George Michael. Het is nog wel leuk, maar het perfecte plaatje is niet meer helemaal compleet.

Wanneer zien we deze elektrische klassieker in het echt?

De Jaguar E-Type Zero zal gepresenteerd worden van 8 tot en met 10 september op het Jaguar Land Rover Tech Fest. Dus zeg het maar: wil je een volledige elektrische E-Type rijden of houd je alvast een speciaal plekje op de brandstapel vrij voor de Zero?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie