We hebben 'm lange tijd genegeerd – gecamoufleerde auto's zijn stom, ook als ze met de Tour de France meerijden – maar dit is dan eindelijk de eerste officiële naaktfoto van de Jaguar F-Pace, de SUV die de wereld net een snufje chiquer moet gaan maken.

Op zich wisten we natuurlijk al hoe ie eruit ging zien: twee jaar geleden werd immers de C-X17 conceptcar al onthuld, en laten we zeggen dat we de zichtbare verschillen gemakkelijk op één hand kunnen tellen.

Mocht het idee van een SUV met een pantertje op de voorkant je nog altijd tegenstaan: zelfs bij Jaguar geven ze aan dat ze het in eerste instantie een beetje vreemd vonden. Maar de voorspellingen voor de wereldwijde SUV-markt zijn niet mals: tegen 2020 worden er jaarlijks zomaar 20 miljoen van dit soort auto's verkocht, dus dan kunnen puristen nog zo hard roepen; ook Jaguar moet geld verdienen en pikt dus gewoon een graantje mee.

Is dan nu alle info over deze oh zo belangrijke auto vrijgegeven? Natuurlijk niet, Jaguar blijft plagen. Dit is wat we nu weten: de F-Pace is blauw en ziet eruit als een SUV die een F-type heeft opgegeten. Dat is een pluspunt. Samen met de Porsche Macan is dit een van de meest gebalanceerde, smaakvol ontworpen crossover-gevallen die we kennen.

De F-Pace staat op hetzelfde aluminium-rijke platform als de XE en XF, dus we gaan er een beetje van uit dat hij tot de beste van de klas behoort als het aankomt op weggedrag. Ook de CO2-uitstoot en het gemiddelde verbruik zouden toonaangevend moeten zijn. Daarnaast heeft Jaguar als het goed is geprofiteerd van de immense off-road-kennis van zustermerk Land Rover, dus zou de F-Pace ook op onverhard goed moeten presteren.

Naarmate de autoshow van Frankfurt nadert, komen we ongetwijfeld meer te weten.

Advertentie

Reacties

Advertentie