Al 75 jaar kun je bij Jaguar terecht voor een sportauto op benzine. Het verhaal begon met de XK120 die (voor zijn tijd) absurde snelheden haalde van ruim 200 km/u. Het was zelfs eind jaren veertig en begin jaren vijftig de snelste auto ter wereld. Uit deze uitstekende genen ontstond uiteindelijk de F-Type, waar van de Jaguar F-Type 75 de laatste is. Het is zelfs de laatste benzine-sportauto van het merk.

Het is een vrij bescheiden speciale uitvoering. Jaguar voegde wat nieuwe badges toe, monteerde lichtmetalen velgen en op het middenconsole is het silhouet van de F-Type afgebeeld. Ook zijn de naafkapjes en de badge in de grille nu zwart. Jaguar levert drie motoriseringen: een viercilinder en twee V8-varianten.

Specificaties van de Jaguar F-Type 75

De viercilinder heeft 300 pk. Voor het echte werk moet je bij de supercharged 5,0-liter V8 zijn. Die is verkrijgbaar met 450 pk of 575 pk. Het vermogen van de viercilinder gaat altijd naar de achterwielen, bij de achtcilinders kun je kiezen uit achter- of vierwielaandrijving. Verder krijgt de Jaguar F-Type een actief differentieel mee.

De Jaguar F-Type R 75 is de versie met het meeste vermogen. Hij zou een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,5 moeten klaren en zijn topsnelheid is 299 km/u. Begin volgend jaar kunnen de klanten hun Jaguar F-Type 75 verwachten. Jaguar noemt het een ‘doorslaggevend moment in de geschiedenis van het merk voordat het overgaat op een volledig elektrische toekomst vanaf 2025’.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie