Eigenlijk is het ronduit onbeschoft om gewoon door zo veel schoonheid heen te gaan kletsen. Vergeef ons dat we het toch doen: de kans is namelijk groot dat je de nieuwe roofpoes na dit beknopte (beloofd!) beetje extra info nóg mooier vindt.

We lieten je al eerder de eerste foto zien en konden toen net voor we in katzwijm (niet eens dubbelzinnig bedoeld) vielen wat van de zeer beperkt beschikbare informatie aan je kwijt. Iets over een V6- en een V8-motor, veel meer was het niet. Welnu, we weten meer. 

Zo komen er niet twee, maar drie uitvoeringen die de naam F-Type, F-Type S en F-Type V8 S hebben meegekregen. In de eerste twee ligt een drieliter V6 met supercharger (compressor dus) die 340, of in het geval van de S zelfs 380 pk levert. Acceleratietijden naar 100 km/u zijn 5,1 respectievelijk 4,9 seconden, topsnelheden liggen op 260 en 275 km/u, en dat is dan nog begrensd ook. De V8 S moet wel helemaal een feestje worden: 495 pk, 625 Nm, 0-100 in 4,3 seconden en een top van 300 km/u. Zelfs schakelen kun je daarbij trouwens vergeten – een achttraps automaat is altijd standaard. 

De Jaguar F-Type komt in mei volgend jaar. En dan laten we je nu verder echt in stilte genieten van de foto’s van dit glorieus fraaie kunststukje. Zucht…

 

Advertentie

Reacties

Advertentie