Alleen omdat er geen agenten meer met pothelmpjes met stopbordjes uit Porsche 911 Targa’s hangen, betekent het niet dat de Nederlandse politie geen leuke auto’s meer heeft. Je moet alleen wat beter je best doen om ze te spotten. Want wist je bijvoorbeeld dat de politie ook in Jaguars rijdt? Dit is overigens niets nieuws, maar in een recente video (onderaan de pagina) van de politie valt dit extra op.

De bekendste politieauto’s zijn de Volkswagen Tourans, Mercedes B-klasses en de Audi A6’jes. Deze auto’s worden met enorme aantallen ingekocht. Voor de onopvallende auto’s gaat de politie liever voor een uiteenlopend wagenpark. Logisch, want als de onopvallende politie altijd een zilverkleurige Volvo V90 zou rijden, dan zou iedereen daar op gaan letten.

De politie rijdt echt van alles

Als je een beetje oplet bij YouTube-video’s van de politie, dan zie je echt alles voorbijkomen. Zelfs Peugeot 508’s, een Tesla Model S of een Mercedes-AMG A 35. En dus ook Jaguars. Dat klinkt overigens een stuk spectaculairder dan het is, want het gaat hier gewoon om de Jaguar XE, wat een directe concurrent is van de BMW 3-serie of Audi A4. En daar kijkt ook niemand van op.

De politie bevestigt aan TopGear dat het inderdaad een Jaguar XE van de politie is, maar ze willen er verder weinig over kwijt. Op de website van de politie vinden we nog een ijkrapport van een blauwe Jaguar XE. Het gaat om de uitvoering P300, die een 2,0-liter viercilinder heeft met 300 pk. Nieuw kostte de blauwe Jaguar zo’n 71.000 euro. Een beetje Audi of BMW met 300 pk kost ongeveer hetzelfde.

De Jaguar XE van de politie in een video

In de video wordt op 3:33 nog een poging gedaan om de auto onherkenbaar te maken door het logo op het stuur te blurren, maar bij de staande houding op 3:55 is de donkere XE duidelijk in beeld. Op 5:39 zien we een blauw exemplaar, die gebruikt wordt bij een achtervolging. Hoeveel Jaguars de politie exact rijdt, is bij ons niet bekend.

Advertentie

Reacties

  • Stephen heeft op 7 april 2023 geschreven:

    Er is ook sowieso 1 zilverkleurige Jaaaaaaagh bij de politie in dienst. Die heb ik meerdere keren gezien en wordt iig gebruikt voor training rijden met en zonder blauw 🙂 In Noord-Holland noord.

    Reageer
  • Rory heeft op 7 april 2023 geschreven:

    Gezien de registratienummers op de video’s lijkt het hier om één en dezelfde Jag te gaan. Wel een grappig artikel, ik had m een paar dagen geleden al gespot, verwonderd, en met de bekende gedeeld maar die geloofde het niet. Bedankt voor de bevestiging.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie