Ben jij een van de trouwe discipelen die uitkijkt naar de wederopstanding van de Toyota Supra? Of heb je nog stille hoop dat Mazda komt met de RX-9? Of ben je aan het sparen voor de opvolger van de Nissan GT-R? Of zoek je een nieuwe grasmaaier van Honda?

Hoe dan ook, alle producten uit Japan – dus ook de auto’s – worden goedkoper. Dik 99 procent van de importheffingen verdwijnt, met dank aan EU-topmannen Donald Tusk, Jean-Claude Juncker en de Japanse minister-president Shinzo Abe. Dat meldt Nu.nl. Voor de auto-industrie scheelt dat een importheffing van tien procent.

Op een Nissan GT-R (met een vanafprijs van 165.900 euro) kan dat aanzienlijk schelen. Het geeft ook Honda, die zo’n drie-en-halve auto per jaar weg zet in Nederland, weer kans om iets te verkopen. En met wat geluk lukt het zelfs Infiniti iets te verkopen.

Je gaat de effecten vanaf 2019 merken. De nieuwe Toyota Supra komt waarschijnlijk in 2018. Naar verwachting komt de nieuwe Nissan GT-R (R36) ergens rond 2020. De RX-9 die wel/niet/wel/niet/wel/niet komt, staat wel of niet in de planning voor 2019.

Reacties

  • F heeft op 8 juli 2017 geschreven:

    De staat zal tegen die tijd wel weer iets verzonnen hebben voor de Japanse heilige (melk)koe. bpm. NL houd niet van autos ? (helaas voor ons petrolheads?)

    Reageer
  • S2K-NL heeft op 8 juli 2017 geschreven:

    Honda 3 ½ auto per jaar? Ha! Hahaaaa! Ik nam jullie al niet serieus maar nu is het helemaal klaar! Stelletje PRUTSERS!!! Ga je huiswerk eens fatsoenlijk doen!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear