Zoals een bijdehand iemand je ongetwijfeld al eens heeft uitgelegd: zwart is geen kleur, het is het ontbreken van kleur. Het oogt zwart omdat er geen licht wordt teruggekaatst. Maar binnen de niet-kleur zwart zijn er verschillende gradaties. Pas spoot BMW een X6 in de kleur ‘Vantablack’, wat een van de donkerste kleuren zwart ter wereld is. En nu kun jij hetzelfde doen op jouw auto met Plastidip, waarbij het proces geheel omkeerbaar is.

Plastidip is spuitfolie en het komt in een blik of in spuitbussen. Zodra de verf opdroogt, vormt het een laagje dat zich niet compleet hecht. Je kunt het dus, als je het dik genoeg spuit, weer van de auto afpulken. In de video hieronder gebruikt DipYourCar Plastidip als basislaag om er vervolgens iets overheen te doen dat ‘Musou Black’ heet. Deze verf zou 99,4 procent van al het licht absorberen. Volgens de filmer lijkt de auto zelfs in het echt Photoshop.

De Museo Black-verf is zelf trouwens geen Plastidip. De laklaag is te verwijderen omdat er Plastidip ónder zit. Daarnaast is de verf gewoon op waterbasis, dus een flinke regenbui zou de laklaag al kunnen verwijderen. Leuk dus voor in de zomer, maar heel duurzaam is het niet. Misschien maar beter ook, want het lijkt ons geen uitstraling die je nooit zat wordt.

Je auto ‘Vantablack’ Plastidippen

Advertentie

Reacties

  • Henk Leguyt heeft op 12 december 2020 geschreven:

    Alle auto’s worden al 30 jaar gespoten in lakken op waterbasis, ik heb tijdens een forse regenbui nog nooit ergens de lak ergens zien afdruipen, simpelweg omdat na droging het proces onomkeerbaar is

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie