Opvoeding verandert. Buitenspelen ging over in urenlang achter je gameconsole kruipen, en nu zijn we hier. Je kinderen geven je dagelijks een uurtje bijles over al je smart-apparaten, of je nu wilt of niet. En ook de auto-interesse verandert mee. Uit een onderzoek van ABB blijkt dat Nederlandse kinderen later het liefst een vol-elektrische auto kopen.

Voor het onderzoek vroeg ABB ouders en kinderen (tussen de acht en zestien jaar) van over de hele wereld om een vragenlijst in te vullen. Vier op de vijf kinderen zegt dat ze hun ouders kunnen beïnvloeden bij grote aankopen zoals een familieauto. De nieuwe generatie blijkt helemaal klaar te zijn voor elektrificatie: wereldwijd geeft 82 procent van de kinderen aan dat ze later een elektrische of hybride auto willen.

Nederlandse kinderen kopen liever een EV

Er werden voor het onderzoek ook 250 ouders en 250 kinderen uit Nederland ondervraagd. Hieruit blijkt dat het grootste deel van de Nederlandse kinderen, 56 procent, later zelf het liefst een EV koopt. Chinese kinderen zijn op dit vlak overigens topscorer, met 78 procent van de ondervraagden.

De druk van het kroost, de overheid en alle milieuproblemen in de wereld heeft ook een effect op de bewustwording van de ouders. Als de Nederlandse ouder binnen nu en drie jaar een auto moest kopen, zou het voor 38 procent van hen een hybride worden; 35 procent gaat voor een EV.

Waar wij vroeger droomden over auto’s met dikke V12’s fantaseren kinderen nu dus blijkbaar liever over stil koppel en regeneratief remmen. We wisten dat we oud waren, maar zó oud…

Reacties

  • Chris heeft op 12 oktober 2022 geschreven:

    Kinderen hebben niks te willen, die moeten opgevoed worden en luisteren. Later doen ze er hun goesting mee.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear