De Volkswagen Golf is nog nooit zo krachtig en snel geweest als hij nu is. En toch mist er iets: het geluid van een zescilinder. Met een geinige pijp klinkt die viercilinder ook wel leuk, maar er gaat bijzonder weinig boven het geluid van de oude R32. Die tijden kun je nu laten herleven met een gloednieuwe VR6-motor voor je Golf. En wel eentje met 550 pk.

We schreven pas nog over de enige Volkswagen Scirocco van de nieuwste generatie in Amerika. Deze auto is geïmporteerd door HPA en kreeg daar ook een zescilinder van de Canadese tuner. Hetzelfde bedrijf start nu met de verkoop van gloednieuwe 2,5-liter VR6-motoren die goed zijn voor zo’n 550 pk en 745 Nm. Ze noemen de motor de VR550T.

Nieuwe Chinese VR6-motoren

De aankondiging komt vlak nadat duidelijk is dat er in de VS geen auto’s meer te koop zijn met een VR6. De VR6-motoren die HPA verkoopt, zijn de zogenoemde DDKA-motoren. Deze zijn gebouwd in Duitsland, maar bedoeld voor de Chinese markt en liggen daar in de Volkswagen Teramont. HPA vervangt zaken als de kleppen, de koppelingen van de DSG, de intercooler, downpipe en het uitlaatsysteem. Daarna monteert HPA grote turbo’s om het vermogen te laten groeien.

HPA wil beginnen door vijftig Golf R’s van de zevende generatie een VR6-motor te geven. Je krijgt dan een kant-en-klare Golf die er vrijwel standaard uitziet. ‘Ons doel is om een leuke, dagelijks te rijden en betrouwbaar pakket te leveren, alsof hij zo uit de fabriek in Wolfsburg is gekomen’, zo vertelt HPA aan TopGear Nederland. Ook willen ze een moderne Beetle RSI gaan bouwen met de VR6-motoren.

De oude Volkswagen Beetle RSI met VR6-motor | Foto: © Volkswagen

Kan ik zo’n VR6 los bestellen?

Heb jij een andere bestemming voor de VR6-motor? HPA vertelt aan TopGear dat ze overwegen om de motoren ook los aan te bieden. De VR550T zou dan in een mooi kratje op de stoep staan. Wat een volledige motorwissel voor een Golf 7 moet kosten, is nog niet bekend. Ook is niet bekend wat een losse motor zou moeten kosten.

Advertentie

Reacties

 • Honda man heeft op 29 juni 2023 geschreven:

  Ik snap wel dat ze deze motoren los verkopen.

  Die heb je wel nodig als vw rijder

  Reageer
 • MTV heeft op 28 juni 2023 geschreven:

  Rot op zeg, nóg meer sneue petjes en wollahtjes in opgefokte Volkswagens, net wat we nodig hebben …

  Reageer
 • Koen heeft op 28 juni 2023 geschreven:

  Dus als het de 3.2 is kan het theoretisch gezien ook in de vw phaeton? :p

  • Erwin van de Beek heeft op 28 juni 2023 geschreven:

   Het 2.5 met turbo.

   Wel heel cool, origineel met turbo.

   Toch heeft de 12 klepper mijn voorkeur. Deze klinkt mooier vind ik. Niet dat snerpende van de R32.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie