De mythe wil dat de naam suicide doors een gruwelijke afkomst heeft. De bouwkwaliteit van auto’s liet vroeger nog weleens te wensen over en de deuren wilden nog weleens zomaar openslaan. Omdat er toen nog geen autogordels waren, vielen mensen uit hun auto. Of de deur knalde tegen een onschuldige voetganger. Laten we hopen dat de suicide doors van Mansory iets beter doordacht zijn.

Bij tuner Mansory kun je nu zelfmoorddeuren op jouw G-klasse laten zetten. Het monteren van de deuren klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Zo moeten de deurgrepen naar de andere kant van de deur, moeten de scharnieren naar de andere kant en ook het sluitmechanisme moet verplaatst worden. En dan moet het ook nog stevig genoeg zijn.

De suicide doors van de Mansory Mercedes G-klasse

Volgens Mansory zorgen de suicide doors ervoor dat de passagiers makkelijker in en uit kunnen stappen. Pas na een heftig ritje wel op de zij-uitlaat bij het uitstappen, anders ruikt het naar mensenbacon. Daar zouden ze een waarschuwingsbordje voor moeten ophangen.

De Mercedes-AMG G 63 die je hier ziet, noemt Mansory de P820. De tuner zorgt ervoor dat het vermogen van de 4,0-liter V8 stijgt van 585 pk naar 900 pk en het koppel van 850 Nm naar 1.200 Nm. Mansory deelt niet wat je extra kwijt bent voor de speciale deuren. Het zal niet goedkoop zijn.

Advertentie

Reacties

  • Mello heeft op 11 november 2022 geschreven:

    Hoop geld voor een schuur op wielen!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie