Goed nieuws: volgende maand opent Ford nog één enkele keer de orderboeken voor de Ford GT. Met de ongeplande aanmeldronde maakt Ford een hoop mensen blij – en nog meer mensen extra teleurgesteld. Iemand nog 537.000 euro te leen? Doe ons maar zo’n Ford GT Heritage Edition in Gulf-kleuren.

Een Ford GT bestellen doe je niet zomaar. Je kunt je aanmelden via de site van Ford en je moet een vragenlijst invullen. Het merk bepaalt dan of jij een in aanmerking komt voor de exclusieve supercar. Het schijnt te helpen als je bijvoorbeeld al een rits Ford-modellen hebt staan, zoals een dikke Mustang of een Ford Focus RS.

Totale productieaantal Ford GT

Met de extra oplage van Ford GT’s groeit het productieaantal van 1.000 naar 1.350. De vraag is vele malen groter: meer dan 6.500 mensen meldde zich aan voor de eerste 500 GT’s. De productie van deze 350 exemplaren vindt plaats van 2020 tot 2022.

‘Door de productiereeks van de Ford GT tijdelijk te verlengen, behouden we de exclusiviteit van de felbegeerde supercar, terwijl meer klanten de kans krijgen eigenaar te worden’, zegt Hermann Salenbauch, Director Ford Performance. In Europa rijden zo’n tachtig Ford GT’s. En één in Nederland.

Specs Ford GT

Je was het vast niet vergeten, maar voor de zekerheid nog even de specificaties. De 3,5-liter V6 achterin de Ford GT produceert 655 pk en 746 Nm koppel. Hiermee is ‘t sprintje van 0 naar 100 km/u in 3 seconden klaar. De topsnelheid is 348 km/u. Niet snel genoeg? Klop dan niet bij Hennessey aan – zij vertikken je te helpen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie