Amerika gaat downsizen? Wat een onzin. Kijk, maar eens naar de primeurs op de autoshow van New York. Allemaal bakbeesten. Van de vernieuwde Rangers en de S-klasse tot de Nissan 370Z Roadster en de nieuwe Mercedes Jeep Grand Cherokee.
 
Het platform deelt de nieuwe Amerikaan namelijk met de ML. Dat belooft dus in ieder geval veel goeds voor de rijeigenschappen. Ook qua power heb je weinig reden tot klagen. Zo serveren ze de bekende Hemi-V8 met 364 pk en daarnaast ook een nieuwe 3,6-liter V6. Met dit aggregaat kom je volgens de fabrikant ruim 800 kilometer verder. Is ie zo zuinig dan? Nee, ze monteren gewoon een grotere brandstoftank. Al moet gezegd dat ie wel 11 procent gunstiger met de brandstof omspringt dan de krachtbron die hij opvolgt.
 
Verlaat je regelmatig de gebaande paden dan biedt het Quadra-lift systeem uitkomst. Met een druk op de knop zet je het bakbeest 10 centimeter hoger op zijn poten. Verder heb je nog keuze uit liefst 12 (!) settings voor rijden op onverhard. Tja, met de helft zou menig Grand Cherokee-bestuurder waarschijnlijk ook al tevreden zijn geweest…

Reacties