Of je er nu van hou(d)t of niet, een echte Amerikaanse ‘Woody’ blijft speciaal. Neem nu deze Jeep Grand Wagoneer uit 1989: een klassieke Amerikaanse 4×4 waarvan het ontwerptekeningen nog dateren uit de late jaren vijftig en vroege jaren zestig. Door zijn leeftijd is de Grand Wagoneer een echt verzamelobject geworden. En wanneer je er een Dodge Hellcat V8-motor in legt, voelt deze dertiger zich weer piepjong.

Oorspronkelijk legde Jeep een verstandige 5,9-liter V8 met ruim 144 pk en 380 Nm in de Grand Wagoneer. Een drietraps automaat en uitschakelbare vierwielaandrijving zorgden ervoor dat het wat ruigere terrein ook geen probleem was. Echter is deze oude heer onder de motorkap vandaan geplukt door Black Mountain Conversions. Ervoor in de plaats kwam er een V8-motor uit de Dodge Hellcat, met de uitlaatspruitstukken van de Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Dit exemplaar is afgewerkt in de fabriekskleur ‘Bright Red’. Het is de kleur waarin de auto ooit geleverd werd en hij is in 30 jaar nooit overgespoten. Met ruim 80.000 kilometer op de teller weet je zeker dat de vorige eigenaren erg zorgzaam zijn geweest voor deze klassieker in wording. Met de nieuwe motor is nog maar 805 kilometer gereden. De supercharged Hellcat-V8 heeft een vermogen van 717 pk en 875 Nm aan koppel.

De topsnelheid en acceleratietijd van 0 naar 100 zijn niet bekend, maar die zouden we best even willen onderzoeken. Je weet in ieder geval zeker dat als je deze Jeep Grand Wagoneer met Hellcat V8 koopt, dat niemand anders met iets soortgelijks rijdt. Een richtprijs van de Jeep wordt helaas niet opgegeven. Je kunt bieden bij Worldwide Auctioneers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)