Staatsloterij gewonnen? Begin maar vast ruimte te maken in je garage dan, want dit ding wil je hebben. Het is één van de meest multifunctionele voertuigen die je met je liquide middelen kunt kopen. Het is de Jeep Wrangler Outpost II van American Expedition Vehicles (AEV). Een offroad-camper waarmee je niet alleen de wildernis (élke wildernis) mee overleeft, maar waarmee je ook de naderende zombie-apocalyps lachend tegemoet kunt zien.

Oh, wacht…

Je kunt ‘m helemaal niet kopen. AEV benadrukt dat deze one-of-a-kind conceptversie niet daadwerkelijk in productie zal gaan. Balen, vooral wanneer je je realiseert hoe uniek de Jeep Wrangler Outpost II is.

Van z’n neus tot aan de achterbank is ie gebaseerd op de vorige generatie Jeep Wrangler. AEV wilde er nog een laatste eerbetoon aan doen voordat de JK-generatie Wrangler, die in de verkoop staat sinds 2016, ons verlaat.

Vandaar dat ze ‘m doormidden hebben gehakt en z’n kont een make-over hebben gegeven: de passagierscabine is eraf geknipt en het stalen frame verlengd om zo ruimte te maken voor het nieuwe woongedeelte.

Van alle gemakken voorzien

AEV’s oprichter Dave Harriton heeft alle on-board voorzieningen van de Jeep Wrangler Outpost II hoogstpersoonlijk ontworpen. Waaronder de uitschuifbare koel-vriescombinatie met een inhoud van 50 liter, die zich bevindt boven het fornuis.

Normaal gesproken is dat niet de beste plek om een koelkast te plaatsen, maar het idee is om alles zo compact mogelijk te houden en je de mogelijkheid te bieden om je kookspulletjes naar buiten te slepen als je kamp eenmaal is opgezet.

Het elektrisch bedienbare dak is gemaakt van dunne staalplaten die AEV heeft gemonteerd met op maat gemaakte scharnieren – die geïnspireerd zijn op de scharnieren die zich op de motorkap van de Jeep bevinden.

Ook vind je op het dak een zonnepaneel dat 265 watt oplevert, genoeg om het woongedeelte van stroom te voorzien of zelfs de motor te starten wanneer je problemen met de accu ondervindt.

Jeep Wrangler Outpost II is een mobiel kantoor

Momenteel dient de Jeep Wrangler Outpost II – en al zijn 600 op maat gemaakte onderdelen – als Harriton’s kantoor. Maar kom op zeg, er is toch wel een grotere markt voor deze offroad-camper met vierwielaandrijving? Preppers, misschien?

Advertentie

Reacties

  • Tristan heeft op 20 februari 2019 geschreven:

    Mag je ook standaard auto helemaal zelf bepantseren, gaas over de ramen en metalen platen op de deuren en motorkap bijvoorbeeld?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie