En dan niet in de vorm van een opgelapt oudje, zoals de auto waarop Jeremy, Richard en James onlangs hun eigen vaalbruine tv-serie The Interceptors baseerden. Nee, er komt echt een moderne, geheel nieuwe Jensen Interceptor.

Als gevolg van een samenwerking tussen Healey Sports Cars uit Zwitserland (eigenaar van de Jensen-merknaam) en CPP uit het Britse Coventry (eigenaar van heel veel gereedschap om auto’s, onder andere Spykers, mee te bouwen) wacht ons in 2014 een reïncarnatie van de illustere sportauto. Om deze bewering kracht bij te zetten, lanceerde het nieuwe Jensen een website met een paar schetsen. Schetsen die bij ons de vraag oproepen: waarom pas in 2014?!

De nieuwe Interceptor krijgt een handgemaakte aluminium carrosserie en zal in zeer beperkte oplage worden gebouwd. Over de specificaties wil men nog niets kwijt, maar het kan toch niet anders dan dat er een ontzettend dikke (Chrysler?) V8 onder die schone motorkap komt te liggen. Dat betekent dat de Interceptor waarschijnlijk net zo hard zal gaan als ie duur zal zijn. Eind 2012 wordt het definitieve ontwerp onthuld.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie