In een Tesla kun je vanuit Nederland helemaal naar Portugal rijden, of naar ergens hoog in Noorwegen, voor weinig of niets. Dat doe je op het dekkende Supercharger-netwerk, waar je bij bepaalde modellen een gratis jaarlijks tegoed voor krijgt voor zo’n 1.600 kilometer.

Dat is, met tussenpozen, wel een flink eindje rijden. Nu kun je simpelweg een hotelletje langs de weg pakken, maar dat verpest het hele gratis-idee. Goed nieuws voor de nomadische gierigaard: de Tesla Model S, 3 en X krijgen een kampeermodus.

In de ‘Camper & Party Mode’ blijven de airconditioning, bepaalde lichten, muziek en USB-aansluitingen werken terwijl de auto geparkeerd staat. Met een volle accu kun je tot wel 48 uur in comfort kamperen. Bereken wel even waar de dichtstbijzijnde laadpaal is.

Gunstig genoeg biedt het bedrijfje ‘DreamCase’ een koffer voor achterin je Tesla. Klap de koffer uit om de achterkant van je Tesla te converteren tot een bed. Nu nog een stel gordijntjes. En wel even checken waar je gratis kunt kamperen.

Kampeermodus voor alle Tesla’s

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie