Cadillac heeft het Nederlandse volk nooit echt lekker voor zich kunnen winnen. Tuurlijk wilden zat mensen een Escalade hebben toen de straatpoëten van G-Unit erin reden, maar de prijzen alhier maakten dat voor de meesten vrijwel onmogelijk. Daarbij zijn er nog zaken als verbruik en formaat.

Deze elektrische Cadillac zou daar nog wel eens verandering in kunnen brengen. Dat elektrische Amerikaanse merken hier prima kunnen verkopen, bewees Tesla al eerder. Niet dat Cadillac zich uitsprak over eventuele plannen voor Nederland. Sterker nog: ze spraken zich nergens over uit. De elektrische Cadillac heeft op ‘t moment nog niet eens een naam.

Wel is duidelijk dat het merk binnen het gamma van General Motors de elektro-kar zal gaan trekken. Cadillac moet ‘GM’s lead electric vehicle brand’ worden, en dit is de eerste vrucht van die inspanningen. De elektro-Caddy ‘staat voor hoogstaande luxe en innovatie en positioneert Cadillac als het summum van mobiliteit’, zegt Steve Carlisle, grote baas bij het merk. De auto staat op het nieuwe elektrische platform van GM. Het vermogen en andere specificaties zijn nog onbekend.

Dus zeg het maar: een Model X, een e-tron, een I-Pace of deze?

Advertentie

Reacties

  • Christian heeft op 14 januari 2019 geschreven:

    I pace maar

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie