De autoshow van Shanghai komt eraan en er staat ons veel moois te wachten. Waaronder de nieuwe Karma Revero, die in 2020 op de markt komt. Het leukste aan dit verhaal is dat de nieuwe hybride luxe sedan een motor van BMW heeft.

Dezelfde motor als de BMW i8

Karma Automotive – dat ooit Fisker heette – bevestigt dat ze de nieuwe Karma Revero een motor van BMW gebruiken. Namelijk dezelfde 1,5-liter driecilinder turbo die achterin de i8 ligt. Deze dient ter vervanging van de 2,0-liter viercilinder van GM die de huidige Revero heeft.

Net als in de originele Revero zal de motor gebruikt worden als range extender voor een batterij die op haar beurt weer energie levert aan twee elektromotoren op de achteras. De nieuwe Revero zou een ook een nieuwe, krachtigere lithium-ion batterij krijgen. Volgens Karma zal de nieuwe Karma Revero de 0-96 km/u sprint in 4,5 seconden flikken. Dat is wel een seconde sneller dan de oude.

Première tijdens autoshow van Shanghai

‘Samen met een andere reeks aan technologische ontwikkelingen, zal de nieuwe Karma Revero zo snel zijn als dat ie lijkt’, vertelt Bob Kruse, opperchef van Karma Automotive’s techafdeling. Over een paar dagen toont Karma zijn nieuwe speeltje in volle glorie. Tot nu toe hebben we alleen deze schimmige teaser, maar hij zal naar verluidt niet veel afwijken van het definitieve ontwerp. Prima.

Overigens is de nieuwe Karma Revero niet het enige waar de Amerikaanse autobouwer mee komt. Hij wordt tijdens de autoshow van Shanghai tegelijk met een door Pininfarina ontworpen Karma concept en het ‘Vision’ concept van Karma onthuld.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie