Rubberverslinder Ken Block is een partnerschap aangegaan met Audi. En als je aan meneer Block denkt, denk je natuurlijk gelijk aan de Gymkhana-video’s. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij in zijn volgende video in een Audi zal rijden. Verrassend (nou ja…) is wel dat het een volledig elektrische Gymkhana zal zijn. Daarom wordt de naam Electrikhana.

Ken Block heeft een historie in rally, rallycross en driftprojecten. Met die ervaring gaat hij Audi helpen met elektrische motorsport. Grote kans dus dat we hem in de elektrische Dakar-auto van het merk (met een motor van een DTM-auto als generator) gaan zien. En zoals altijd zal hij tot het uiterste gaan van wat er mogelijk is met de elektrische aandrijflijnen.

Geheime Audi e-tron

De voornaamste ster van Electrikhana zal een geheime Audi e-tron worden die we ergens volgend jaar te zien krijgen. Maar waar de elektrische auto’s in de Gymkhana-video nieuw zijn, krijgen we ook vertrouwde gezichten te zien. Travis Pastrana kroop voor de elfde editie van Gymkhana achter het stuur, maar in de volgende editie zal dit weer gewoon Ken Block zelf zijn.

‘Ik kan niet wachten om meer details vrij te geven over de auto die Audi aan het bouwen is voor Electrikhana. Het gaat waanzinnig worden’, zegt Ken. ‘Audi’s prestaties in het WRC met hun Groep B-auto’s en hun overwinningen in de jaren tachtig op Pikes Peak inspireerden mij om rallycoureur te worden.’

Waarom een EV in Electrikhana?

De keuze voor een EV in de nieuwe Gymkhana komt niet uit de lucht vallen. Een elektrische aandrijflijn geeft tal van mogelijkheden en flexibiliteit die nieuwe stunts mogelijk kunnen maken. Reken er maar op dat het EV-koppel meer bandenrook zal produceren dan ooit tevoren. Daarnaast is het voor Audi een goede mogelijkheid om EV’s aantrekkelijker te maken en dat helpt weer met de verkopen. Wanneer Electrikhana uitkomt, is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie