De eer van het duurste kenteken ter wereld ging vorig jaar naar een Arabier in Dubai, maar in Engeland kunnen ze er ook wat van.
 
Daar heeft het kenteken ‘F1’ namelijk een slordige zes ton opgebracht. Eigenaar van het kenteken is Afzal Kahn, eigenaar van het tuningsbedrijf Kahn Design. Het kenteken is waarschijnlijk bestemd voor de Mercedes SLR die de baas ergens in een schuur heeft staan. Een andere optie is dat een Range Rover Cosworth de aanduiding F1 krijgt opgespeld, maar dat is een beetje een vlag op een modderbak.
 
Het betreffende kenteken werd overigens meer dan een eeuw geleden al geregistreerd. De vorige eigenaar had het in gebruik voor zijn… Volvo S80. Lachen.
 
Over niet al te lange tijd zal er naar alle waarschijnlijkheid een Engels kenteken zijn dat nog duurder is. Het oudste Engelse kenteken is ‘A1’ en dat zal binnenkort worden geveild. Verwacht wordt dat de opbrengst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan de eerder genoemde zes ton. De opbrengsten komen overigens ten goede aan een speciale rijopleiding voor jongeren, dus dat is weer een goede zaak.
 
Het blijft jammer dat wij in Nederland niet zelf een geinig kenteken kunnen samenstellen, er is animo genoeg voor.
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie