Het gaat je waarschijnlijk opvallen dat de kerbstones in Suzuka voor een deel zwart en geel geverfd zijn dit jaar. Over het hele circuit zijn de kerbs rood-wit gekleurd behalve in bocht 2. Dit heeft niets te maken met het liedje van Wiz Khalifa of met de Japanse voetbalclub Kashiwa Reysol. De zwart-gele stenen zijn het idee van Sebastian Vettel en ze zitten er met een goede reden.

De viervoudig wereldkampioen in de F1 keert dit weekend terug bij de raceklasse. Helaas stapt Vettel niet in de Aston Martin om Stroll te vervangen na zijn crash in Singapore. Als je de oud-coureur een beetje kent, kun je al een goede gok wagen waar het verhaal nu heengaat. Op Instagram deelt Vettel een video waarin hij vertelt waarom hij op zijn ‘favoriete baan’ is.

Een project van Vettel

Zijn aanwezigheid heeft te maken met de project ‘Buzzin Corner’. Vettel wil graag aandacht voor het belang en de impact van biodiversiteit. Als aandachtstrekker mocht Vettel de kerbstones in de tweede bocht – wat eigenlijk het verlengde van de eerste bocht is – zwart en geel verven ter ere van de bij. Het beestje speelt namelijk en belangrijke rol als het gaat om biodiversiteit.

‘De bij is geel en zwart en is de perfecte ambassadeur voor ons rond dit project’, zegt Vettel. Naast de zwart-gele kerbs zijn er aan de binnenkant van de bocht elf insectenhotels geplaatst. Als het goed is gaan de coureurs ook nog meedoen met een ‘activatie’. We zijn benieuwd wat de coureurs doen in hun bijrolletje voor dit project.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear