We moeten nog altijd aan de naam wennen, maar met de vijfdeurs Cee’d heeft Kia toch best een aardige auto op de weg gezet. Hetzelfde geldt voor de pro-cee’d, de driedeurs variant. Met deze auto lijkt de familie Cee’d voorlopig compleet, want in september verschijnt de Sporty Wagon bij de dealers, en dat is weer een stationwagen.
 
Voor de driedeurs variant lijkt Kia met een schuin oog te hebben gekeken naar concurrenten als de Opel Astra en de Mazda 3. En hoewel de pro-cee’d er prima uit ziet, heeft Kia nog wel een en ander te leren als het aankomt op afwerking. De driedeurs oogt wat scherper dan de vijfdeurs Cee’d, en ligt ook wat lager op de weg. Of zou dat komen door de iets grotere wielen?

Over het motorenaanbod doen de Koreanen vooralsnog geen mededelingen. We houden echter rekening met een motorenpalet zoals dat er ook voor de vijfdeurs Cee’d uitziet: 1.4, 1.6 en 2.0 liter CVVT benzinemotoren, evenals 1.6 en 2.0 liter VGT dieselmotoren. In september maakt de Pro-cee’d zijn opwachting tijdens de IAA in Frankfurt, waarna de verkopen vanaf januari op gang moeten komen. Wellicht dat we tegen die tijd al iets kunnen vertellen over hoe de auto rijdt.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie