advertorial

Kia gaat lekker: na de nieuwe Ceed (nu eindelijk zonder apostrof of undercast) komen ze met de Ceed Sportswagon. Oftewel, de Ceed-uitvoering voor de familieman of -vrouw die het nieuwe gezicht van het model wel ziet zitten, maar nét wat meer ruimte nodig heeft.

En ruimte krijg je: met een achterbak van 625 liter en genoeg bewegingsvrijheid om een polonaise te dansen mag de Kia Ceed Sportswagon zich de ruimste in z’n klasse noemen. Daarnaast heeft hij uiteraard hetzelfde design waarmee de vijfdeurs hatchback eerder al furore maakte. De typische tiger nose-grille wordt gesterkt in z’n stoerheid door de lijnenvoering en de ‘Ice Cube’ LED-dagrijverlichting van de Ceed. Het moet gezegd worden: hij ziet er beter uit dan ooit. En hij zit als vanouds bijzonder goed in z’n standaarduitrusting.

Motorisch kun je je heil halen uit een 1.0 T-GDi benzinemotor met 120 pk, een nieuwe 1.4 T-GDi met 140 pk en een 1.6 CRDi dieselmotor met 115 pk. Bij sommige kun je optioneel kiezen voor Kia’s zeventraps DCT-automaat, waarbij je dan meteen Drive Mode Select krijgt – met verschillende rij-modi om het karakter van je Ceed aan je smaak of bui aan te passen.

Ook qua veiligheids- en autonome technologie is de Kia Ceed Sportswagon helemaal bij de tijd. De DRIVE WISE-technologie van het merk omvat alle systemen die je op een auto als deze anno 2018 mag verwachten: actieve rijbaanassistentie, adaptieve cruise control, een zelf ingrijpende noodrem, dodehoek- en kruisverkeerdetectie en zelfs een volgassistent voor in de file.

De Kia Ceed Sportswagon komt uiteraard met Kia’s befaamde 7 jaar garantie, en daarnaast 7 jaar lang gratis kaartupdates voor je TomTom Live-navigatiesysteem. Vanaf eind september vind je hem in de showroom.

Advertentie

Meer van TopGear

Advertentie