Kia maakt stappen op elektrogebied. Binnen een jaar hebben ze drie elektrische conceptcars geïntroduceerd (waaronder deze malle Pop), dus de vraag is hoe lang het nog duurt voor we in een productie-Kia met stekker kunnen stappen. Voor nu houden ze ons warm met deze Naimo conceptcar, die op de autoshow van Seoul het levenslicht ziet.

Ook dit beestje moet natuurlijk een naampje hebben; Kia noemt het een cross-over utility vehicle (CUV) en spreekt van een stoere, gespierde uitstraling. Wij noemen het gewoon een aandoenlijk bolletje.

De Naimo is geïnspireerd door een Aziatisch soort aardewerk en is slechts 3,9 meter lang. Hij valt op door zaken als een doorlopende voorruit, een houten vloer en papieren hemelbekleding. Dit met het oog op Koreaanse traditie, weet je wel. Ook zit er een sterke blazer onder de voorruit, in plaats van ruitenwissers.

De elektromotor in de Naimo is goed voor 109 pk en 280 Nm, wat het karretje een top van 150 km/u geeft. Dankzij de LiPoly-accu’s bedraagt de actieradius 200 kilometer, en is de auto binnen 25 minuten tot 80 procent op te laden via krachtstroom. Aan het gewone stopcontact duurt het natuurlijk langer: 5,5 uur voordat ie vol is.

We achten de kans klein dat je de Naimo ooit zal kunnen bestellen, maar Kia gaat er de komende tijd in ieder geval uitvoerig mee testen. En dat allemaal zodat jij binnenkort elektrisch kunt Kia’en. Bofkont.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie