De gasten van Tuthill Porsche hebben een druk jaar gehad. Niet alleen door de restomod 911K in augustus van dit jaar, maar ook vanwege de deelname aan de East African Safari Classic Rally in februari. Tuthill ging met dertien auto’s en een team van 70 mensen naar Afrika. Nu krijgen we eindelijk de spectaculaire beelden te zien van die rally.

Klassieke rally-Elfjes die door het zand crossen en zo nu en sprongetje maken, veel beter dan dat wordt het niet. De rally werd verreden in Kenia en had een totale afstand van 5.000 kilometer. Alleen auto’s van vóór 1986 mochten meedoen aan het speciale rallyevenement.

De Porsches presteren prima tijdens de Safari Classic Rally

Patrik Sandell, kampioen bij de juniorenklasse van de WRC, en zijn co-piloot Henrik Bolinder finishten van alle Tuthills het hoogst met een tweede plek. Er deed trouwens ook een gast mee die luistert naar de naam Ken Block. Misschien ooit van gehoord. Met zijn bijrijder Alex Gelsomino reden zij in een Hoonigan-Porsche.

Richard Tuthill zelf is erg trots dat hij mee mag doen aan de Safari Classic Rally met zijn Porsches: ‘De Safari rally is uniek; dat is het altijd geweest en zal het ook altijd blijven. Dit jaar was geen uitzondering. De verplaatsing van de datum [de rally werd uitgesteld wegens de pandemie] zorgde ervoor dat het veel heter en zwaarder was.’

Volgens Tuthill hebben zijn Porsches een goede prestatie neergezet onder deze omstandigheden: ‘Succes meten is natuurlijk subjectief, maar zover als ik me kan herinneren was dit jaar, meer dan ooit, een groot succes. […] Een tweede plaats en zes auto’s in de top tien was een hele prestatie die puur mede mogelijk is gemaakt door een team van bijzonder goede mensen. Ik kan niet wachten op de volgende.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie