Vanwege zijn hoge arbeidsethos (en heus niet omdat hij niemand heeft om kerst mee te vieren, zo verzekerde hij ons) levert onze vaste correspondent Cas Pedaal ons zelfs met de feestdagen een artikel dat je nergens anders zult lezen. Zoals altijd is dit artikel gecheckt en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Zelfs de concullega van Sinterklaas ontkomt niet aan het Woord van het Jaar 2022: klimaatklever. Gewapend met een tube secondelijm plakte een groep activisten zich gistermiddag vast aan de slee van de kerstman. Het zou niet meer van deze tijd zijn om zoveel korte vluchten te maken in één avond, menen de klimaatactivisten. Bovendien zou de kerstman het boegbeeld zijn van overconsumptie.

‘Wist je dat de uitstoot van een rendier tijdens het opstijgen zeventien keer hoger is dan stationair? Bedenk daarbij dat de kerstman ruim 100 miljoen huizen moet bezoeken. En wat dacht je van de uitstoot van die hele speelgoedfabriek? Dan hebben we het nog niet eens over de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Elfjes werken’, aldus activiste Bente Groen.

Even leek het erop dat de bezorging van cadeautjes door de actie in gevaar zou komen. Gelukkig was de kerstman niet voor één gat te vangen. ‘Ik dacht eerst gewoon mijn Porsche 9-Elf te gebruiken, maar die mist toch wat laadruimte. Daarom heb ik snel een belletje gepleegd naar verhuurbedrijf Hert, daar hadden ze nog wel acht rendieren en het nieuwste model slee voor me staan.’ Zo kon het feest toch nog doorgaan, al neemt de kerstman het punt dat de activisten maken wel ter harte. ‘Ik onderzoek of ik volgend jaar een Kerstla Semi kan inzetten.’

Meer satire lezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear