Blauw koolstofvezel met gouden accenten? Dat klinkt als Mansory die een zielige Mercedes mishandeld heeft. Ongezien hadden wij zo’n auto, ongeacht wat het was, overgoten met benzine en in de fik gestoken.

Dat was een enorme misstap geweest. Want het is geen foute tuner die deze kleurenbrij op ons afvuurt, maar niemand minder dan Koenigsegg. De creatie komt uit de schuur van gekke Zweedse hypercarbouwer zelf en luistert naar de naam Koenigsegg Agera RS ‘Naraya’. En – mogen we het zeggen? – wat is ie lekker. Wie had dat gedacht met zo’n kleurencombinatie?

Het twin-turbo-monster is volledig opgetrokken uit blauw koolstofvezel dat doorloopt in het interieur. De vakman Ettore ‘Blaster’ Callegaro werd overgevlogen uit Italië en heeft twee weken lang, twaalf uur per dag met de hand al het bladgoud aangebracht op de Koenigsegg Agera RS ‘Naraya’. De naamplaat ‘Naraya’ is van 18-karaats goud en is bedekt met 155 diamanten.

Wil die foute Koenigsegg Agera RS ‘Naraya’ nog een beetje vooruit?

Het is een Koenigsegg. Dat betekent dat er onder de blauwe huid een beest van een V8 schuilt met 1.176 pk en 1.280 Nm koppel. Dat betekent ook dat je vanuit stilstand in 14 seconden op 300 km/u zit. Na 20 seconden zit je op 400 km/u. Koenigsegg bouwde slechts 25 exemplaren van de Agera en dit is waarschijnlijk de meest exclusieve ooit.

Fotografie: L. Johansson, A. Chung

Advertentie

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 30 augustus 2016 geschreven:

    Ik herinner me de Subaru WRX; die was ook blauw met goud….. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst: Voor de rest is déze bom met niets te vergelijken, gelukkig maar!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie