Drie jaar lang hebben we dagelijks onze on- en offline postvakjes ververst om te zien of ie er al is. Vandaag is de dag eindelijk aangebroken. In 2020 hoorden we dat een Nederlander bezig was om een Koenigsegg Jesko op gele platen te krijgen. Nu is hij hier en blijkt het wachten het absoluut waar te zijn geweest. Dit is de eerste Koenigsegg Jesko Attack van Nederland.

Toen we voor het eerst iets vernamen over de Nederlandse Jesko werd zijn lak omgeschreven als ‘heel vage kleuren’. Als dat toen ook al deze groene kleur was, zijn we het niet eens met onze bron. Wat een tint en wat staat het hem goed in combinatie met het koolstofvezel en de witte accenten. Trouwens, wat er neergelegd is voor de eerste Koenigsegg Jesko van Nederland is niet bekend, maar de prijzen beginnen rond de drie miljoen euro zonder belastingen.

Koenigsesgg vertelt aan TopGear Nederland wat het #006-stickertje op de achtervleugel betekent. Het geeft aan dat dit zesde Jesko ooit gebouwd is. In totaal worden er 125 Jesko’s gebouwd. Er zijn wel al meer exemplaren geleverd, maar er waren nog geen foto’s van de auto tot nu toe. Verder laat het automerk weten wat voor speciale pakketten er op de Nederlandse Jesko zitten.

Specificaties van de Nederlandse Jesko

Deze Koenigsegg kreeg niet alleen een geweldige groene kleur, maar ook speciale badges, zoals ‘Jesko Plus’. ‘Dit representeert een mix van een aangepaste specificatie voor de auto en de optionele Evironmental Power Upgrade’, zegt een woordvoerder van Koenigsegg. Met de Evironmental Power Upgrade-optie lust de Jesko E85-brandstof. En dat is goed nieuws als je van power houdt.

Op gewone brandstof produceert de 5,0-liter V8 met twee turbo’s 1.280 pk. Da’s te weinig natuurlijk. Daarom zorgde Koenigsegg voor een vermogen van 1.600 pk op E85. Het koppel is 1.500 Nm en het toerenlimiet ligt op 8.500 tpm. Schakelen gaat met de Light Speed Transmission van Koenigsegg met negen versnellingen. Rij richting de topsnelheid van boven de 480 km/u en je genereert 1.400 kilo downforce. Ongeveer hetzelfde gewicht als dat de auto weegt.

Wanneer de Koenigsegg Jesko Attack voor het eerst in Nederland te zien is, weten we niet. Waarschijnlijk doen autospotters er niet heel lang over om de Jesko vast te leggen. In de tussentijd gaan wij ons leven overdenken om te zien hoe het komt dat we aan deze kant van het spectrum staan en niet zelf in een Jesko stappen.

Bedankt @p.c.hooftstraat_carspotting voor de tip!

Reacties

  • Berend heeft op 14 november 2023 geschreven:

    Ik heb hem al gespot en zien rijden!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)