Er bestaan maar weinig auto’s waarvan het maar goed is dat de speciale uitvoeringen geen extra vermogen hebben. De Koenigsegg Regera behoort tot dat exclusieve clubje. Slim ook van Koenigsegg, want als je klanten dood zijn, kopen ze immers geen tweede auto.

De buitenaardse Koenigsegg Regera met 1.500 pk en 2.000 Nm sprint al in 20 seconden naar 400 km/u. Van 0 naar 200 km/u duurt 6,6 seconden. Vanuit stilstand naar 300 km/u kost maar 10,9 seconden. En dat alles zonder versnellingsbak. Probeer dat eerst maar eens te temmen.

Koenigsegg Regera Ghost

De eerste speciale uitvoering – nog voordat de standaard auto op de weg is verschenen, best knap – is de Koenigsegg Regera Ghost. De (hier witte) hypercar krijgt een diepere kinspoiler, canards vóór en twee kleine spoilertjes achterop. De ingrepen zorgen voor 20 procent meer downforce. Wellicht dat dit een geschikte deelnemer is voor een rits circuitrecords? Over de intentie van deze auto laat Koenigsegg nog niets los.

Koenigsegg Regera d’Elegance

Het blauwe exemplaar noemt Koenigsegg de Regera d’Elegance. Geen fraaie aerodynamische delen voor deze Regera, maar een speciale blauwe tint voor het koolstofvezel. Deze lijn wordt niet al te subtiel doorgetrokken naar het interieur. Alsof ze een lading jaren-negentig trainingspakken versneden hebben.

De bijzondere combinatie doet denken aan de Bugatti Veyron Jean-Pierre Wimille-editie. Het maakt niet uit of je het mooi vindt of niet: alle 80 Koenigsegg Regera’s zijn lang en breed uitverkocht. Je mag deze twee speciaaltjes bekijken tijdens de Autosalon van Genève die morgen van start gaat.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie