Nog een GTA 6 gerucht dan maar? Vooruit, het is alweer even geleden. Het Engelse Mirror denkt dat het aannemelijk is dat de langverwachte opvolger van het spel waaraan jij al flink wat uren verkwanseld hebt op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One of PC, eind volgend jaar verschijnt.

Ze baseren hun conclusie op een vacature die gerelateerd lijkt te zijn aan GTA 6. Ontwikkelaar Rockstar zoekt een Animation Systems Programmer om te werken aan een ‘geavanceerd animatiesysteem voor grote open-wereld, op karakters gebaseerde spellen’. Goed, de vacature noemt GTA niet expliciet, maar het kan niet missen.

Daarbij zou de winnende kandidaat werken met een wereldwijd team van programmeurs en onderzoekers die ‘samenwerken om de grenzen te verleggen van karakteranimatie op een volgende generatie hardware’. Wat dus vrijwel zeker de PlayStation 5 is, die volgend jaar vóór de kerstdagen uit gaat komen – dat is al bevestigd door Sony. Ook bevestigde de baas van Sony eerder dat er al games ontwikkeld worden voor de nieuwe PlayStation.

Het nieuwsmedium (dat niet vies is van een roddeltje op z’n tijd, dus neem dat mee in je overweging) maakt daarna plots een sprongetje van een vacature van Rockstar naar een releasedatum van GTA 6 in 2020. De correlatie is ons ook niet helemaal duidelijk, maar het zou wel een mooi vooruitzicht zijn. Dan zou je rond deze tijd volgend jaar vol spanning zitten te wachten tot je nieuwe console verschijnt en je GTA kunt gaan downloaden.

Reacties

 • Tom heeft op 18 november 2019 geschreven:

  Ik gok dat niet alleen voor ps5 komt maar ook voor ps4 want om nu je geld uit geven aan console waar überhaupt nog geen game voor uit zijn zou wel heel dom zijn

  • Jonathan heeft op 19 november 2019 geschreven:

   Waarschijnlijk zijn de Cd/disk dan nog niet uit, maar de spellen van ps4 wel. Ze worden gekopieerd naar ps5. Het zelfde als ps3 naar ps4. De nieuwste spellen dan. Ps5 komt uit met 1 nieuwe spel als cd. Is ook gebeurt bij switch en xbox

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear