Als je nou een land zou moeten kiezen waar je bijzondere youngtimers kunt vinden met het stuur aan de goede kant én lage kilometerstanden, wat zou je dan zeggen? Misschien Duitsland? Of Zwitserland, daar zorgen ze ook goed voor hun auto’s. Maar wat dacht je van Japan? Daar komt deze toffe Volkswagen Vento VR6 met lage kilometerstand vandaan. En het stuur zit gewoon links.

We schreven er al eens eerder over. Blijkbaar vinden Japanners het tof om Europese auto’s te kopen met het stuur links, waarschijnlijk net als liefhebbers van Japanse auto’s het hier nog weleens gaaf vinden om met het stuur rechts te rijden. Voornamelijk welvarende Japanners kopen dikke Duitse auto’s als een soort prestige-object, om er vervolgens vaak maar weinig mee te rijden.

Deze Volkswagen Vento met begeerlijke VR6-motor kwam zo’n zeven jaar geleden na ruim twintig jaar terug naar Europa. In Japan verzamelde de auto slechts 60.000 kilometer op de teller. De Nederlandse eigenaar reed er zelf nog zo’n 8.000 kilometer bij – en nu staat hij weer te koop. Volgens de verkoper is de auto zelfs nog in nieuwstaat.

Wat kost de VW Vento VR6 met een lage kilometerstand?

Hoewel The Fast and the Furious een poging deed, is de Vento nooit echt aangeslagen als liefhebbersauto. Een goede Vento met weinig kilometers vinden is al een hele uitdaging laat staan met de deze goedklinkende zescilinder met 174 pk. Het enige jammere (voor ons) is dat ie een automaat heeft, al weten we dat er genoeg mensen groot fan zijn van deze bak. Heb jij er 14.950 euro voor over?

Advertentie

Reacties

 • Den heeft op 22 oktober 2022 geschreven:

  Ik rij al 7 jaar met een rechts gestuurde Audi S6 die nieuw in Japan geleverd is. De auto is een type C5 uit 2004 met de bekende 4,2 V8.
  De auto had niet echt een gedocumenteerde geschiedenis toen ik hem kocht, maar met een kilometerstand van nét onder de 100K ben ik het avontuur toch aangegaan. Nu dus 7 jaar verder en zo’n 165K ervaring, moet ik zeggen: de auto heeft zich keurig gedragen. Buiten regulier onderhoud (beurten en distributie) geen rare dingen gehad. Ik zou zo weer een Japanse import kopen.

  Reageer
 • Nick vd Meer heeft op 22 oktober 2022 geschreven:

  Mooie auto net zo mooi als onze Golf 4 Vrv5 170 pk automaat met sport optie, cilmaat, dakje origineel, org sport Alu wielen, net new Michelin banden, deurvergrendering getint glas, luxe bekleding, voll onderhoud bij therpstra, net zwart leer Org Recaro stoelen, originele stoelen grijs zitten er bij.
  Gekocht met 19.xxx nu staat er 24 dkm op.
  Koste in 2001 64.000 Mark .

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie