De BMW Z4 is kort geleden uit productie gegaan. Voor een roadster met zo’n appetijtelijke zes-in-lijn moet je nu tussen de tweedehandsjes graven. Pas wel goed op dat je de goede motorisering te pakken hebt. Voor je het weet, rij je per ongeluk een monsterlijke BMW Z4 met V10-motor uit een Dodge Viper. Denk eens aan de benzinerekening.

In Duitsland staat nu zo’n monster van Frankenstein te koop. Voor 49.500 euro koop je een BMW Z4 Coupé met een motorinhoud van 8,3-liter en tien dansende cilinders. Het koppel van 750 Nm is voor 90 procent al beschikbaar bij 1.500 tpm. Het vermogen ligt ongeveer op 550 pk. Het merkenfeest is compleet met remmen van een Audi R8. Om te zorgen dat het koppel de auto niet als een wokkel in elkaar trekt is het hele carrosserie verstevigd, onder meer met een volledige veiligheidskooi.

BMW Z4 met V10 niet snel genoeg?

De verkoper heeft nog wel een paar leuke ideetjes voor je, mocht je uitgekeken raken op de  V10-beuker. Waarom installeer je geen kompressor voor 700 pk en 900 Nm? Of snoep er nog even 100 kilo af met wat koolstofvezel of installeer elektrische stuurbekrachtiging.

Niet kopen kan op eBay.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie