Kooptip: Dubbeldekker als woning of camper

Deze oude Bristol is een Tiny House op wielen

Foto('s): Bristoldubbeldekker
dubbeldekker

Je ziet ze niet veel, maar dubbeldekker-campers bestaan al meer dan 100 jaar. Het eerst gedocumenteerde exemplaar komt al uit 1915 en werd gebruikt door zigeuners om rond te trekken. Het geheel woog meer dan 8.000 kilo en het interieur was net een Engels landhuis. Deze dubbeldekker-camper komt toevallig ook oorspronkelijk uit Engeland, maar is iets minder oud.

Je kijkt naar een dubbeldekker uit 1980 van het merk Bristol. Momenteel vervoert de bus bijzonder weinig mensen, want hij wordt permanent gebruikt als woning – of Tiny House, als je dat een fijner begrip vindt. Vanwege een nieuw project mag de Bristol nu naar de volgende eigenaar. Momenteel is de dubbeldekker meer huis dan camper, want hij staat al eventjes stil op camping de Lievelinge. De verkoper zegt echter dat de bus nog start en rijdt.

De dubbeldekker-camper is voorzien van een groot bed, een keuken en een hoop meubels. Voor de binnenkant werd douglashout gebruikt. Een wc en douche ontbreken nog, maar er is genoeg ruimte om die ergens in te bouwen – of je maakt gewoon gebruik van de faciliteiten op de camping. De richtprijs voor de dubbeldekker is 17.500 euro. Daarvoor koop je in de randstad tegenwoordig niet eens meer een stuk land ter grootte van een postzegel.

Reacties
 1. Cynthia zegt op 25 september 2021 om 12:33:

  Hallo goedemiddag, is deze bus nog beschikbaar?

 2. Harrievegan zegt op 17 maart 2020 om 18:05:

  Die bewoner moet een enorme dierenhater, m.n. schapen, zijn.

  • Andy zegt op 17 maart 2020 om 20:54:

   Nee hoor…hele fijne sympathieke kerel…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken