Startende sanitairboer met te weinig geld voor een busje en genoeg lef om het op te nemen tegen de advocaten van Warner Bros? Dan is dit wellicht een leuk bedrijfsautootje voor je. Alleen even de naam van je firma veranderen naar ‘Bad Man’. Deze Peugeot 407 ‘Batmobile’ staat te koop in Nederland. De inspiratie lijkt te komen van de ouderwetse Batmobile uit de jaren zestig, die rode lijnen over de carrosserie had lopen.

De Bruce Wayne van de lage landen ging aan de slag met de inboedel van de lokale Gamma om deze Peugeot 407 ‘Batmobile’ te bouwen. Er werd creatief gebruikgemaakt van ventilatieroosters, wat spulletjes van de elektra-afdeling en van een paar meter flexibele leidingen. Daarna werd het geheel matzwart gemaakt en met gele accenten bekleed. De binnenkant van de Peugeot werd grotendeels ontzien; er werden alleen wat gele details aangebracht.

Wat kost de Peugeot 407 ‘Batmobile’?

De Peugeot uit 2005 met ruim 300.000 kilometer op de teller staat te koop voor 3.499 euro bij Middel Veluwe Auto’s. Dat is best wat geld als je kijkt naar vergelijkbare modellen zonder de toevoegingen van Lucius Fox. We snappen het wel. De energiekosten zijn niet mals en zo’n ondergrondse Batcave brengt een hoop stookkosten met zich mee. En laten we wel wezen: Bruce kan niet rekenen op extra financiële steun van z’n ouders.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie