De presidentsverkiezingen in Rusland waren net zo spannend als de aankomende 24 uur van Le Mans wordt. Zonder tegenstanders moet het erg raar lopen, wil je de uitkomst niet kunnen voorspellen. Dus, verrassing, verrassing: Vladimir Poetin mag starten aan zijn vierde termijn als president.

En bij de overwinning hoort een nieuwe presidentiële limousine. De Russische ‘Beast’ luistert naar de naam Kortezh Aurus Senate Limousine. Sinds 2012 was de limousine bij het luxemerk Kortezh in ontwikkeling en hij mocht deze week voor het eerst buitenspelen. De Kortezh Aurus Senate Limousine staat op het Russische Unified Modular Platform. Op dit platform gaat het nieuwe automerk ook andere voertuigen bouwen, waaronder een SUV en een busje.

De koplampen komen zo te zien van een Chrysler 300C en de motor is een 4,4-liter V8 op basis van de 4,6-liter V8 van Porsche. Rusland kennende zal de Kortezh Aurus Senate Limousine niet slechts uitgerust zijn met defensieve middelen. Immers: ‘In Russia, president assassinates you‘. Hiervoor reed Poetin overigens een Mercedes S 600 Pullman Guard.

Poetins nieuwe limousine

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie