Ferrari boert goed met V12-motoren en ook Lamborghini zweert bij de volumineuze motor. Zelfs dit jaar nog vertelde Lamborghini ons dat er voorlopig geen sportauto’s van Lambo komen met turbomotoren. Er zouden sowieso V10- en V12-motoren komen, met desnoods wat hybridetechniek.

Lamborghini lijkt nu terug te krabbelen. Volgens Automobile Magazine ondervindt de Volkswagen Groep problemen met de Euro 7-norm; de uitstoot is te hoog. Daarom blijft de opvolger van de Aventador steeds uitgesteld worden. Hij zou eerst al in 2020 komen, maar dat is nu 2024 op z’n vroegst. Ook de opvolger van de Huracán schijnt pas in 2025 te komen.

Volgens de strategie-afdeling van de Volkswagen Groep kost het ontwikkelen van één nieuw platform voor beide opvolgers en het conformeren van de V12 een astronomische 900 miljoen dollar. Volgens Lamborghini zelf valt dat mee, zij budgetteren 400 miljoen dollar. Het vernieuwen van de V12 voor een lagere uitstoot kost volgens Lambo maar 55 miljoen euro.

Volgens Automobile Magazine zal Lambo blijven vechten voor de V12, maar is de kans groot dat de V10 in ieder geval zal sneuvelen. Een hybride-V8 in de opvolger van de Huracán zou zo’n 800 pk produceren. Daar kunnen we mee leven, als de Lamborghini-V12 maar voortleeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)