Probeer met de huidige filedruk maar eens op tijd te komen met de auto: dat lukt je toch niet. Je zou haast kunnen concluderen dat mensen met een auto dus per definitie succesvoller zijn – maar we laten pseudowetenschap dit keer maar over aan de geleerden. Want wat blijkt: laatkomers zijn succesvol. Handig als weerwoord als je kritiek krijgt op je non-punctuele verschijning.

De logica van het onderzoek maakt wat sprongen en er zitten wat gaten in de redenatie, maar dat maakt het niet minder leuk om het voor iemands neus te houden als je weer eens grof in de file hebt gestaan. In het kort komt het hier op neer: mensen die veel multitasken vergeten vaak de tijd in de gaten te houden komen snel te laat. Mensen die veel multitasken zijn succesvoller.

Laatkomers zijn optimisten en goede verkopers

Als je vaak te laat komt, is dat ook een blijk van positiviteit. Als optimist denk je al snel dat je meer tijd hebt dan daadwerkelijk het geval is. En wat blijkt ook: uit een onderzoek onder verkopers blijkt dat optimisten 88 procent méér verkopen dan pessimisten. Nog een argument waarom laatkomers succesvol zijn. Dat je gewoon te laat vertrok, heeft er niets mee te maken.

En inderdaad: het onderzoek is al wat ouder. Je mag ons in dit geval gerust betichten dat we te laat zijn – we zullen je bedanken. We waren druk met allerlei dingen. Je weet hoe het is, maar bekijk het van de goede kant. Dat doen wij ook.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie