Niemand weet hoe de wereld er over tien jaar uitziet. Maar stel, je hebt nog maar één tank brandstof. Waar gooi je dat in en waar rij je naartoe? Misschien wil je rijden met de Italiaanse posterauto die vroeger op je slaapkamer hing in het dorp waar je bent opgegroeid? We stelden deze twee vragen aan vier ondernemers van grote automerken. Je herkent ze vast.

Oh, en omdat we de kwaadste niet zijn, mogen de grote autobazen ook kiezen voor een laatste volle accu. Maar we verklappen vast: zelfs EV-koning Mate Rimac gaat voor de benzine, en niet voor een elektrische auto.

Gordon Murray

Een Lotus Elan Series 3 en de Schotse Hooglanden.

TG: Waarschijnlijk het snelste antwoord dat vandaag is gegeven. Je hebt hier al eerder over nagedacht, of niet?

Nou ja, het is naar mijn mening nog steeds de best rijdende sportauto ooit gemaakt.

Christian von Koenigsegg

Ik zou de moderne versie daarvan pakken… Mijn Mazda MX-5 van toen ik negentien was, en dan door IJsland. Het ziet eruit alsof je op Mars rijdt, er zijn nauwelijks andere auto’s en de wegen zijn leuk.

Mate Rimac

Voor mij waarschijnlijk een E30 BMW M3. Dat is altijd mijn droomauto geweest en ik had de mazzel dat ik er een paar jaar geleden een kon kopen. Ik zou hem naar mijn geboortestad Livno in Bosnië rijden, waar je zo’n verbluffende, tot nu toe onontdekte weg hebt. Volgens mij is dat de beste weg ter wereld, er rennen wilde paarden om je heen, het is ongelooflijk.

John Hennessey

Ik ben een paar weken geleden 60 geworden. Mijn vrouw en kinderen hebben me toen een betere versie van mijn eerste auto gegeven, een Oldsmobile Cutlass 442 Convertible uit 1969, een old-school musclecar. Ik zou ermee gaan rijden op de Pacific Coast Highway, ergens tussen Carmel en Big Sur. Ja, dat zou een prima bestemming zijn voor die laatste tank benzine.

Reacties

  • Ron heeft op 8 mei 2023 geschreven:

    Ik zou die laatste tank benzine in mijn motor gooien.
    Maar als ik echt een auto moet kiezen, dan zou het de Ford Mustang Shelby uit de Need for Speed film kiezen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)