Ferrari kon het niet zo goed hebben dat Aston Martin met de AM-RB 001 alle aandacht opeiste. Dus verschenen daar opeens de eerste beelden van de Ferrari LaFerrari Spider. Althans, dat is hoe wij hem noemden. Een prachtige auto waar de exclusiviteit vanaf spat en die zeer geliefd is onder scheldende topkoks. Een leuk detail is dat de LaFerrari zonder dak geen Spider achter zijn naam krijgt. Een blik op de Amerikaanse Ferrari-website verraadt dat de auto eigenlijk Aperta van zijn achternaam heet. Die naam kennen we!

Laferrari Aperta? Dat komt ons bekend voor

De LaFerrari met open dak wordt officieel onthuld in Parijs. Mensen met een goed geheugen kunnen zich ook vast nog de 458 Speciale Aperta herinneren. Die werd daar twee jaar geleden ook onthuld. De naam komt daarnaast nog eens terug in de Ferrari 599 SA Aperta, ook een versie met open dak. Het is dus niet zomaar een uit de lucht gegrepen naam. En nog simpeler, het betekent in het Italiaans gewoon: open. Dat is tenminste wat Google Translate ons wijsmaakt.

Wanneer je naar de Amerikaanse website van Ferrari gaat, zie je meteen een grote afbeelding van de LaFerrari met het open dak. Die afbeelding draagt de naam: LaFerrari_Aperta-gtw-v4.jpg. Of je kijkt gewoon even naar het nummerbord op de bovenstaande afbeeldingen, heel klein onderaan is de naam ook te vinden. Hadden we even gemist. Voor de daadwerkelijke onthulling moeten we nog even wachten op de Autosalon in Parijs, maar voor een paar hapklare brokjes informatie kun je hier nu alvast terecht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)