Dit is de allerallerallerlaatste gesloten LaFerrari die Ferrari produceerde. Nummertje 499 zou de laatste zijn, totdat een aardbeving veel schade aanrichtte in het midden van Italië.

Ferrari besloot toen het groene licht voor nummer 500 te geven. Afgelopen weekend werd de laatste LaFerrari geveild en bracht 7 miljoen dollar op. Dat is zo’n 6,56 miljoen euro. Dat geld gaat naar het National Italian American Foundation’s Earthquake Relief Fund. Nog nooit eerder werd er zo veel geld betaald voor een auto uit de 21ste eeuw.

De koper blijft anoniem. Of het een intense goedzak was of een slimme investeerder, blijft dus nog even in het midden. De speciale hypercar is te herkennen aan zijn witte strepen over de lengte van de koets en een Italiaanse vlag op de neus. In het interieur herinnert een plaque je aan het feit dat je in een LaFerrari zit van 7 miljoen dollar.

Als je nu nog een LaFerrari wilt, heb je dikke vette pech; ook de Aperta is uitverkocht. Nu is het een kwestie van goed de veilingen in de gaten houden en bereid zijn een flinke marge bovenop de nieuwprijs te betalen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie