Lagonda schiet met hagel als het gaat om het benoemen van de inspiratiebronnen voor hun nieuwste studiemodel. Het gaat van ‘superjachten’ via ‘de planeet Mars verkennen’ naar ‘planetaire zwaartekrachten’ – of zoiets.  De Lagonda All-Terrain heeft veel weg van de Lagonda Vision Concept van vorig jaar, maar geeft een flinke zwieper aan het ontwerp.

Hij gaat ongetwijfeld in productie, wel pas in 2022

Jazeker, hij gaat in productie. En hij zal ook veel meer op dit concept lijken dan dat je denkt – of misschien hoopt. Zeker als je nagaat hoe goed de extra lange kont is voor de aerodynamica. De SUV zou de eerste productieauto moeten zijn voor Lagonda in 2022. Hoewel we nog geen cijfers hebben over de motor en de prestaties, kun je ervan uitgaan dat hij volledig elektrisch is, en zeer vlot.

Wij durven er wel wat geld op te zetten dat de Lagonda All-Terrain op elke hoek een elektrische motor zal hebben. Dat zou zijn terreinwaardigheid ten goede komen. Geen woorden maar daden, toch? Er wordt voor nu veel aandacht besteed aan het design en het luxueuze interieur. Met een focus op hoeveel ruimte en zicht je zult hebben in de Lagonda All-Terrain.

Een zwevende sleutel in de Lagonda All-Terrain

Er is een plank die uitschuift vanuit de kofferbak, en die dient als observatieplatform voor als je Mars eenmaal hebt ontdekt in de sterrenhemel. Ook kan de bestuurdersstoel volledig omdraaien zodat je naar achteren kunt kijken (tijdens het autonoom rijden). Er is ook een glazen dak, zodat je al het moois kunt bewonderen tijdens je expeditie. En wat nog toffer is dan dit alles: dankzij ‘de magie van elektromagneten’ zweeft de sleutel als je hem tussen de stoelen plaatst.

‘Net als de materialen en het design van het exterieur moet de technologie warm en betrokken zijn, en niet koud en onpersoonlijk’, vertelt Aston’s opperchef van design, Marek Reichman. ‘Dit is de toekomst en het zou iets moeten zijn waarvan mensen geïnspireerd en verrukt worden, in plaats van verward en bang.’

 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie