Dit is een gemodificeerde Lamborghini Gallardo Spyder. Dat is tenminste wat de geschiedenis – en onze ogen – ons vertellen. Hij is verschenen op de website van Zagato en heeft de naam ‘2018 Lamborghini L595 Zagato’.

De naam 595 werd gebruikt voor een heel speciale one-off Zagato die in 2014 werd gebouwd voor een speciale klant: ene Albert Spiess. Meneer Spiess is de eigenaar van diverse one-offs en eerste exemplaren van Lamborghini. Hij verzocht Zagato iets bijzonders voor hem te maken.

Zijn er specificaties bekend?

Aangezien er nul informatie is over de Lamborghini ‘595’ Spyder, zullen we de originele 595 van Spiess gebruiken. De atmosferische 5,2-liter V10 aandrijflijn uit de Gallardo was volledig van Lamborghini. Die produceerde 578 pk en 538 Nm die hij aan alle wielen afleverde. Hij sprint naar 100 km/u in 3,4 seconden en heeft een topsnelheid van 325 km/u.

We moeten nog wel wat meer foto’s zien van de nieuwe onderdelen van de carrosserie. Maar het dak is sowieso van de auto afgehaald, aangezien het op bovenstaande afbeelding nergens te bekennen is. De voorkant lijkt nog goeddeels de lijnen van de coupe te volgen en de luchtinlaten aan de zijkant zijn er ook nog. Aan de achterkant zijn wel enkele aanpassingen gedaan.

Voor meer informatie over de Lamborghini ‘595’ Spyder zullen we nog even geduld moeten hebben. In de tussentijd kunnen we nog even naar de foto hierboven staren.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie