‘De Lamborghini Aventador SVJ is de extreemste versie, met de krachtigste V12 die Lamborghini ooit heeft gebouwd’, schreef Lamborghini bij de lancering van de speciale Aventador in 2019. Je zou zeggen dat deze Aventador qua geluid niet wordt overstemd door een PHEV. Dat lijkt nu toch het geval te zijn. Wat wel belangrijk is om hierbij te vermelden: de plug-in hybride in kwestie is de nieuwe Lamborghini Revuelto.

In een interview met het Australische CarExpert geeft de baas van Lamborghini in Azië en Oceanië, Francesco Scardaoni, zijn mening over het nieuwste speeltje van Lamborghini. Zo luistert hij liever naar de hybride Revuelto dan naar een SVJ. ‘Bij het starten van de auto, wanneer de motor aanslaat, is het geluid volgens mij zelfs beter dan dat van de laatste SVJ. Het is nogal een uitspraak, maar ik zou zeggen dat het geluid beter is.’

Ja, dat zouden wij ook zeggen als we net een nieuw model hadden uitgebracht. Maar mogelijk (luister hieronder zelf maar) zit er toch een kern van waarheid in. Volgens Scardaoni is de uitlaat verbeterd, waardoor het geluid ’emotioneel’ is. ‘Wanneer je supersportauto’s meet, dan gaat het over cijfers, maar wat voor ons veel toevoegt, is emotie. Die emoties komen door het geluid, dat je op laat veren wanneer je in de auto zit’, zegt Scardaoni. Die emotie van het geluid wordt volgens hem dus beter overgebracht in de hybride Lamborghini Revuelto dan in de SVJ.

Specificaties van de hybride Lamborghini Revuelto en Aventador SVJ

Ook de cijfers waar Scardaoni het over heeft, zijn beter in de Revuelto. Hij haalt 825 pk en 725 Nm uit enkel de V12-motor. Wanneer de elektromotor gaat helpen, komt de PHEV tot een vermogen van 1.015 pk. Bij de Aventador SVJ blijven die cijfers steken op 770 pk en 720 Nm. De 0-naar-100-tijd van de Revuelto is met 2,5 seconden maar 0,3 seconde sneller dan die van de Aventador. Dus: toch maar je SVJ inruilen op voor een nieuwe Revuelto?

Het geluid van de hybride Lamborghini Revuelto

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)