Betaald krijgen om met een Lamborghini over een vliegveld te scheuren; het is niet alleen voorbehouden aan The Stig. En nog mooier: waarschijnlijk worden deze Italiaanse medewerkers gewoon met geld betaald, in plaats van met foutieve feitjes over eenden of sokken die ze toch niet kunnen dragen. Dat is tenminste een aanname die wij maken. Hoe dan ook: Bologna Airport in Italië krijgt een nieuwe volgauto: een Lamborghini Huracán Evo.

Bologna Guglielmo Marconi Airport, zoals het vliegveld voluit heet, ligt een halfuurtje van de Lamborghini-fabriek in Sant’Agata Bolognese. Het Italiaanse automerk wil graag dat een Lamborghini het eerste is wat mensen zien als ze landen. Daarom lenen ze voor de zevende keer een supercar uit aan het vliegveld. De medewerkers mogen met deze Huracán Evo tot januari 2022 over het vliegveld scheuren. Daarna krijgen ze waarschijnlijk weer een nieuwe.

Wat doet een volgauto?

De nieuwe Lamborghini voor Bologna Airport is voorzien van zwaailichten en een radio om contact te houden met de verkeerstoren. De volgauto helpt taxiënde vliegtuigen om naar de juiste plek op het vliegveld te rijden, als dat nodig is. Vliegtuigen kunnen de auto volgen, of er stapt een marshall uit om aanwijzingen te geven. Een vliegtuig taxiet niet harder dan 55 km/u, dus echt scheuren zal de Huracán Evo nooit doen. Hetzelfde werk kan makkelijk door een Berlingo worden gedaan, maar dit oogt nu eenmaal wat fijner.

Specificaties Huracán Evo

Waarschijnlijk zijn er strenge regels over maximumsnelheden op het asfalt van Bologna Airport, maar áls een medewerker zich eens laat gaan, dan moet hij zich prima kunnen vermaken. Achter in (of eigenlijk in het midden van) de Huracán Evo ligt een 5,2-liter V10 zonder turbo’s. Het vermogen is 640 pk en het koppel 600 Nm. Een 0-100-tijd van 2,9 seconden is mogelijk, net als een 0-200-tijd van 9 seconden een een topsnelheid van 325 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie