In 2006 creëerde Luc Donckerwolke, hoofd van design van Centro Stile bij Lamborghini, de Lamborghini Concept S. Het eerste werkende exemplaar tenminste. Het ontwerp was al af in 2005, maar toen was het slechts een onderzoeksontwerp. Het automerk presenteerde de volledig functionerende versie als een extreme interpretatie van een Gallardo Spyder. En hij kan nu de Lamborghini Concept S  van jou zijn.

Lamborghini onthulde het eerste exemplaar op het Concorso Italiano, waar het doorwaai-model meteen erg populair werd. Dit was vooral omdat de auto trouw bleef aan het originele concept van Lamborghini, met een extreme toevoeging (of eigenlijk extractie). De Lamborghini Concept S is uitgerust met opnieuw ontworpen voorruiten, die de ontwerpers bewust laag hielden. Door deze ruiten kreeg de auto een prachtige futuristische look. De lucht voor de V10 met 520 pk stroomt tussen de twee inzittenden door naar een luchtinlaat.

De Lamborghini Concept S is de enige van zijn soort

Het plan was eigenlijk om 100 exemplaren te produceren van de Concept S voor de trouwe klanten van Lambo. Helaas pakte het toch anders uit. Door de torenhoge productiekosten en de hoeveelheid tijd die erbij kwam kijken, bleef het eerste exemplaar ook het enige. De eerste eigenaar van de Lamborghini Concept S had al een reservering geplaatst toen de productie werd gestaakt. Gelukkig kon hij dit ene exemplaar snel na de onthulling ophalen.

Je kunt hem bijna zien als de voorloper van de Ferrari SP2 Monza. Deze tweezitter bewijst dat Lamborghini op het juiste spoor zat en dat een poenig speciaaltje prima in de smaak valt bij trouwe klanten. De Concept S is zo populair dat hij regelmatig terug wordt gevraagd door Lamborghini, om te showen op evenementen. Hij is bijvoorbeeld tot twee keer toe gevraagd om zijn koplampen te laten zien op het Concours d’Elegance van Pebble Beach.

Vandaag de dag staat er nog steeds minder dan 200 kilometer op de teller van de Lamborghini Concept S. De meeste van die kilometers komen van het testen van de auto, en de rest van het rondrijden op showvelden tijdens concours. De Concept S heeft zich allang bewezen voor de echte liefhebbers van het automerk en zal de komende jaren nog wel razend populair blijven. RM Sotheby’s veilt de auto in Abu Dhabi op 30 november.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear