Zeker niet iedereen is het ermee eens dat Lamborghini zijn meest gevierde naam van stal haalt voor een Aventador met een nieuwe koets. Gelukkig heeft Lamborghini ook niet iedereen nodig; 112 mensen met diepe zakken zijn genoeg. En die hebben ze gevonden. De nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4 is nu al helemaal uitverkocht. Leuk detail: de allereerste komt naar Nederland en mag naast de Nederlandse Sian in de garage staan.

De prijs van de nieuwe Lamborghini Countach

De Lamborghini Countach LPI 800-4 kost ongeveer 2,3 miljoen euro, dus het merk mag ruim 250 miljoen euro omzet bijschrijven op de jaarbalans. Het productieaantal van 112 is een verwijzing naar LP112, de interne codenaam van de originele Countach. De motor is een 6,5-liter V12 die 780 pk levert, aangevuld met een 48-volt elektromotor die er nog eens 34 pk en 35 Nm tegenaan gooit. Het gezamenlijke vermogen is 814 pk en gaat naar alle wielen. De ‘I’ in LPI staat dan ook voor ‘Ibrido’, Italiaans voor hybride.

Stile-knop

De 0-100-tijd is 2,8 seconden, de 0-200-tijd is slechts 8,6 seconden. De topsnelheid van de nieuwe Countach is 355 km/u. Uniek voor de Lamborghini Countach LPI 800-4 is de ‘Stile’-knop. Wanneer de ‘stijl’-knop wordt ingedrukt, legt de Countach de designfilosofie uit aan de inzittenden. Leuke partytrick. Verder zul je in het (overwegend digitale) interieur veel elementen van de Sian en de Aventador herkennen.

‘De eerste Countach staat al enkele jaren als model in onze Centro Stile’, zegt Lamborghini’s designbaas Mitja Borkert. ‘Elke keer als ik ernaar kijk, krijg ik kippenvel en het dient als de perfecte herinnering voor mij en het hele ontwerpteam om elke toekomstige Lamborghini op een visionaire en futuristische manier te ontwerpen.’ De kleurstelling van de nieuwe Lamborghini Countach hierboven (witte lak, zwart-rood interieur) is precies hoe Ferruccio Lamborghini zijn Countach had samengesteld.

Advertentie

Reacties

 • Olaf says at 18 augustus 2021:

  Ik wil, ik wil, ik wil!!!! Wansmaak, het zal me aan de reet roesten! Ik wou de originele al zo graag! Na the Cannonball Run.. In het wit uiteraard, maar deze…… OMG. Nu alleen nog 2.229.995,00 zien te vinden…

  Reply
 • Derk Tjabsma says at 17 augustus 2021:

  Prima bak, maar ik wacht nog even tot Mansory er een body kit voor op de markt brengt.

  • Inteeld indianus says at 18 augustus 2021:

   Ik zou wachten dat je het geld ervoor heb en niet vergeten je rijbewijs nog te halen

   Reply
  • Goede kans vandaag says at 18 augustus 2021:

   Het is weer wansmaak woensdag.

   Reply
  Reply
 • Randy says at 17 augustus 2021:

  Kei geiluh bak

  Reply
 • Randy says at 17 augustus 2021:

  Kei geiluh bak

  Reply
 • Libra says at 17 augustus 2021:

  Heel gaaf, retro Lambo

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie